Deze robot vouwt je kleren

Machines die de huishoudelijke taken tot een minimum herleiden zijn heel erg gegeerd. Zo hadden we al kapstokken die onze kledij stomen, een wasmachine in de kast en een robot die onze was vouwt. Die laatste heet FoldiMate en scoorde vorig jaar hoge ogen op CES, de grootste technologiebeurs ter wereld, met een automatisch opvouwsysteem voor je was. Nu, een jaar later, bracht het bedrijf een nieuwe versie op de markt die sneller en uitgebreider is. En deze versie zal volgend jaar ook echt op de markt komen. Hij vouwt zonder problemen je t-shirts, handdoeken, overhemden en broeken voor je op. Kleine items, zoals sokken en ondergoed blijven een probleem en zal je nog steeds zelf moeten opvouwen.

Volgens de fabrikant kan de nieuwe FoldiMate-robot zo’n tien items per minuut opvouwen, veel sneller dan waar we zelf toe in staat zijn. Nu helaas komt dergelijke slimme robot met een hevig prijskaartje: het apparaat moet omgerekend zo’n 800 euro gaan kosten. Vorig jaar hebben zo’n 8000 mensen het apparaat al voorbesteld via een crowdfunding campagne. Het apparaat, dat volgend jaar te koop zal zijn, is zo groot als een wasmachine.

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze transparante verf beschermt je meubels.

Kinderen kunnen nu hun eigen camera bouwen en programmeren