In geen tijd in dromenland met Dodow (review)

We worden overdag vaak overgestimuleerd door een teveel aan informatie en geluiden. Samen met de druk die velen op zich leggen voor hun werk en persoonlijk leven zorgt dit ervoor dat we (vaak te laat) met een te vol hoofd in bed kruipen wat nefast is voor onze nachtrust. Veel mensen kampen met insomnia en zijn als gevolg oververmoeid.

Powernaps op het werk worden aangemoedigd om de productiviteit van werknemers te stimuleren en slaapcafés zijn in de opmars. Sommigen hebben de gave om zich neer te leggen en al na 5 minuten te liggen ronken. Voor anderen echter is in slaap vallen een grote opgave. Een powernap aan de bureau of nap café van 15 min zit er dus voor hen niet in. Nu is er een gadget dat geprezen wordt door mensen met moeilijke slapers en insomnia. Maar werkt het wel?!?

 

Deze metronoom met light brengt je in slaap

Dodow is een metronoom slaaplicht dat je helpt in slaap te vallen op basis van ademhalingstechnieken om je te kalmeren. Deze ademhalingstechniek wordt ondersteunt door een blauwe cirkel die op het plafond wordt geprojecteerd gedurende een cyclus van 8 of 20 min. Zet Dodow dicht bij je, zoals op een nachtkastje en tap op de touchpad. Er verschijnt een blauwe ring die zich uitzet = inademen en terugtrekt = uitademen waarbij er wordt aangeraden om je te concentreren op je onderbuik.

LEES OOK:  Deze lamp zorgt voor een digitale detox

Wanneer we overgestimuleerd worden is er een storing in ons autonoom zenuwstelsel waardoor we moeilijk in slaap vallen. Ons lichaam stuurt adrenaline naar onze hersen zodat we wakker blijven ook al zijn we moe en willen we slapen. Door traag en regelmatig adem te halen stimuleren we een fysiologisch mechanisme dat helpt de balans in ons autonoom zenuwstelsel te herstellen en ons te relaxeren waardoor we makkelijker in slaap vallen. Dodow is verkrijgbaar voor € 49 en kan je helpen te relaxeren en stres en geluid uit je hoofd te bannen.

Dodow uitgetest, maar goedgekeurd?

Slapeloze nachten zijn geen uitzondering voor mij. Ik heb vaak moeite om in slaap te geraken en ben een lichte slaper waardoor ik vaak midden in de nacht wakker word. Mijn hoofd zit vaak te vol om schaapjes door een groene heide te laten dartelen. Laten we eerlijk zijn voor wie heeft dit ooit geholpen?

Dodow werd door veel bloggers en recensenten geprezen en op een bepaald moment had ik zo veel moeite om te slapen dat elke hulp welkom was. De zachte prijs, een eenvoudig design dat niet mis staat op je nachtkastje is zeker een plus punt. Je bent direct mee met de filosofie en de werking achter Dodow. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken door geïllustreerde instructies en achtergrondinformatie.

LEES OOK:  Een reiskoffer voor wie niets te verbergen heeft

Ik val niet direct in slaap na de sessie maar ik denk wel ietsje sneller dan normaal. De tweede nacht gebruik ik Dodow niet. Ik had een drukke dag gehad en een workout gedaan en was sowieso al redelijk moe. Rond 4 uur werd ik echter wakker en het lukte me niet om terug in slaap te vallen. Ik zette toen mijn Dodow aan voor een sessie van 20 minuten. Je kan dan gewoon je ogen sluiten en het licht dringt door je oogleden en bracht me op die manier terug in slaap. De derde nacht hielp Dodow niet omdat ik te overgestimuleerd was en al aan zaken dacht die ik de dag erop moest doen.

Tijdens de ademhalingssessie lijkt het net alsof ik in de yogales zit tijdens het meditatiemoment en betrap ik mezelf erop dat ik over alles nadenk terwijl ik het hoofd leeg moet maken.

Dodow heeft me deze maand al vaak geholpen om in te slapen. Ik denk echter dat Dodow meer mogelijkheden heeft. Voor mij zou het apparaat nog beter werken mocht het me eerst kalmeren via bijvoorbeeld rustgevende muziek die gepaard gaat met het diep in en uit ademen. Voor de slechte slapers onder jullie raad ik het zeker aan.

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze platenspeler en speaker in één is een must voor je woonkamer.

Citroën lanceert bril die reisziekte tegengaat