Deze smartwatch hoef je nooit op te laden

We hadden het hier al eerder eens over een horloge dat mensenenergie gebruikt om zich op te laden. Wel, de Sequent van de gelijknamige Zwitserse startup is niet anders. Het grote verschil hier is wel dat het om een echte smartwatch gaat, en geen gewoon horloge met enkele coole opties. Nu, het leuke is wel dat het er uit ziet als een gewoon stijlvol horloge, en dus geen supersportieve fitnesswatch.

sequent-black

Sequent is waterdicht en onder meer voorzien van een hartslagmeter, een Bluetooth-chip, een stappenteller en een GPS-module, die allen van energie worden voorzien dankzij kinetische energie. Je moet dus zelf wandelen of sporten om hem ‘levende’ te houden. Een kinetische micro-generator maakt bij elke beweging een klein beetje energie aan die opgeslagen wordt en zo kan het horloge het blijven doen zo lang je zelf ook een beetje beweegt. Bijkomend voordeel is dat er tijdens het sporten (als er dus veel data wordt verzonden en gegenereerd) extra veel energie wordt aangemaakt.

Belangrijks om weten is wel dat de ‘extreme mode’ waarin alles wordt bijgehouden ook alleen dan vol te houden is. Als je normaal beweegt is er maar genoeg energie voor de tijdsweergave en het bijhouden van je activiteit.

Je kan hem nu voor omgerekend 170 euro op Kickstarter reserveren. Wanneer er genoeg interesse is wordt de Sequent wellicht op de markt gebracht.

LEES OOK:  Een Dachshund in je oren?

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Met deze helm blokkeer je alle kantoorgeluiden

Alles voor de perfecte staycation