Deze app test spelenderwijs het gehoor van kinderen

Sound Scout maakt de gehoortest leuk

Het is niet zo fijn wanneer er problemen zijn met je gehoor. Bij volwassenen is het nog eenvoudig te testen, maar bij kinderen is dat niet zo vanzelfsprekend. Weet je nog die gehoortesten tijdens het medisch onderzoek vroeger? Met zo’n grote koptelefoon naar piepend geluid luisteren was nu niet zo’n leuke ervaring. Sound Scout wil dit op een geheel nieuwe manier aanpakken en maakt er een waar spelletje van.

Sound Scout is een app, speciaal voor kinderen die net naar school zullen gaan. Op die leeftijd is het namelijk super belangrijk, want gehoorproblemen kunnen er dan al al voor zorgen dat de spraakontwikkeling achter blijft. En dat zorgt er dan weer voor dat het moeilijker wordt om iets te aan te leren. Als je de leerkracht niet verstaat en niet goed kunt communiceren, krijg je immers ook weinig van de leerstof mee. Maar een kind kan niet altijd goed aangeven of ze moeite hebben met hun gehoor.

Maar met Sound Scout is dat nu voltooid verleden tijd. De app werd speciaal gemaakt voor tablets (zowel voor iOs als Android) en neemt de kinderen mee in een verhaal. Het verhaal zit vol met geluiden waarop ze moeten reageren om verder te gaan. Zo is het makkelijk te detecteren of ze de geluiden eigenlijk wel horen. Dat alles dan ook zonder dat het kind door heeft dat het getest wordt uiteraard.

LEES OOK:  Deze robot doet je onkruid verdwijnen

Met dat de test gewoon op een tablet kan uitgevoerd worden, kan je het perfect thuis doen. De spelvorm zorgt er dan weer voor dat de concentratie hoog blijft. Het resultaat van de gehoortest wordt via e-mail bezorgd zodat je direct de resultaten kunt zien.

Sound Scout kan je hier downloaden voor iOS en Android

 

 

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Maak je electrocardiogram gewoon thuis

De coolste gadgets voor je huisdier