Met deze surfplank kan je voortaan overal surfen

Het nieuwste waterspeeltje is een geautomatiseerde surfplank

Het nieuwste waterspeeltje is een geautomatiseerde surfplank. De Fransman Don Montague is de bedenker van Jetfoiler, een supercoole surfplank. Deze nieuwigheid maakt het namelijk mogelijk om te surfen waar je maar wil. Zo dook er een cool filmpje op van de jetfoiler op de grachten van Amsterdam.

De Jetfoiler is een hydrofoil met een elektrische motor. Dat wil zeggen dat de stuwingskracht zo sterk is dat de surfplank boven het water uit komt om zo de wrijving zo klein mogelijk te houden. Het is dus alleen het motordeel dat in het water ligt. Heel erg grappig om te zien, net of je surfplank boven het water zweeft. De snelheid moet je regelen met de remote control in je hand. Eens je goed snelheid hebt, moet je enkel nog wat achteruit leunen, net alsof je op een vliegend tapijt aan het cruisen bent.

Don Montague is geen onbekende in de surfwereld. Hij bedacht verschillende technologieën achter het wind- en kitesurfen. Hij is zelfs nog van plan om dit jaar een record met een kiteboat te vestigen. Dit gaat hij doen tussen LA en Hawaii.

Op de website van Jetfoiler kan je nog veel beeldmateriaal ontdekken. Wat hij precies zal kosten, is nog onbekend.

LEES OOK:  3D printen met klei

Ontdek Jetfoiler

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Fietsbanden zonder lucht

Munteenheden vergelijken was nog nooit zo makkelijk