Telefoneren zonder luistervinken

Privacy 2.0

De muren hebben oren, ook wanneer je aan het telefoneren bent. Er is altijd wel iemand die kan luistervinken, en soms wil je ook collega’s niet storen wanneer je aan het telefoneren bent. De makers van Hushme kwamen met de oplossing. Nu, of dit wel dé oplossing is, daar zijn we nog niet helemaal uit.

Ongestoord en “stiekem” telefoneren

Hushme is een apparaat dat je net als een mondmasker over je mond heen moet doen, zodat je niet in het openbaar geluid hoeft te maken wanneer je aan het telefoneren bent met je smartphone. Het mondmasker beschikt over een ingebouwde koptelefoon, die ervoor zorgt dat niemand die zich in dezelfde ruimte bevindt iets hoort. Nu, ze zullen misschien niets horen, maar je misschien toch wel raar aankijken. De Hushme ziet er nu wel apart uit, net een hoofdtelefoon uit één stuk die voor je mond werd toegeklapt. Ook de vergelijking met Darth Vader lijkt ons niet abnormaal.

Onderstaande video toont je exact hoe het werkt. Geef toe, grappig is het wel.

Geluid om je stem te markeren

We zeiden het al dat het er toch wel erg apart uitziet. Ons deed het vooral aan Bane denken, die slechterik uit de Batman films. De technologie die men gebruikt lijkt op die die je in noice cancelling headphones terug vindt. Het geluid van je stem wordt gemaskeerd door een speaker aan de buitenkant. Wanneer je aan het telefoneren bent kan je gelijktijdig andere geluiden afspelen zoals regen, dierengeluiden en – hoera – ook het Darth Vader gehijg.

LEES OOK:  Duiken kan voortaan zonder zware flessen op je rug

De Hushme is echt, voor wie er nog aan twijfelt. Er is al een prototype dat al uitvoerig werd getest op het London Wearable Technology Show. Maar voor wie graag met zijn lief of moeder telefoneert op het werk zal nog even moeten wachten. Deze zomer gaat een Kickstarter campagne van start en met een beetje geluk heb je hem nog eind 2017 in huis.

 

[h/t  Hushme, Digital Trends]

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze pet laadt je smartphone op

Er bestaat nu ook LEGO-tape