Televisie of schilderij?

Of allebei?

Waar is de tijd dat onze televisie een grote lompe “bak” was? Gelukkig ver achter ons. In de loop der jaren heeft onze op een na favoriete scherm (na de smartphone) al heel wat evoluties ondergaan. Zo werd de focus enerzijds gelegd op de kleur- en beeldkwaliteit, maar werd hij vooral heel wat dunner. In januari werd er zelfs een televisiescherm gelanceerd van enkele millimeters dik.

Maar nu is er The Frame, de nieuwste lancering van Samsung. Deze tv gaat echt op in je interieur en verandert in een schilderij of ingelijste foto wanneer je geen tv kijkt. Deze innovatieve tv komt van de hand van designer Yves Béhar. Hij ontwierp deze tv omdat hij opmerkte dat je een tv niet echt persoonlijk kunt maken. Hij ontwikkelde een opmerkelijk exemplaar waarbij je zodra je tv uitzet, je kan kiezen uit honderd schilderijen. Bye bye lelijk zwart tv scherm.

samsung-the-frame

De helderheid van het kunstwerk wordt aangepast aan het licht in de kamer door speciale sensoren. Ook de opmerkelijke omlijsting van The Frame bestaat in verschillende afwerkingen. Je kunt kiezen uit een wit, zwart, en houtkleuring frame. Bovendien komt er voor de creatievelingen zelfs de mogelijkheid om zelf een heel persoonlijk frame te maken door de witte te “pimpen” zoals jij het wilt. Om inspiratie op te doen, zullen er meerdere voorbeelden beschikbaar komen.

LEES OOK:  Micro Matter

Een kunstwerk met allerlei kabels aan alle kanten is natuurlijk een beetje een gek beeld. Daar heeft Samsung rekening mee gehouden. Je sluit de tv aan met een dunne stroomkabel en één bijna onzichtbare optische kabel voor het beeld. Met deze nieuwe technologie kun je de tv heel dicht tegen de muur aanhangen, waardoor je tv/kunstwerk evenveel van de muur kan afhangen als de rest van je kunst.

Ook naar beeldkwaliteit moet The Frame niet onderdoen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de QLED-technologie die Samsung begin dit jaar toonde op de CES in Las Vegas. Dit zorgt voor beeld dat kleur- en contrastrijker is dan ooit tevoren! De tv’s ondersteunen daar HDR en een 4k-resolutie.

The Frame zal deze lente nog op de markt komen. Wat de exacte prijs zal zijn, moet nog bekend gemaakt worden.

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De coolste gadgets voor je huisdier

Deze grill heeft alleen maar zonlicht nodig