Deze transparante verf beschermt je meubels.

(en kan je er gewoon terug aftrekken)

Vandaag de dag beschermen we onze dierbaarste gadgets met allerhande hoesjes en bijhorende screen protectors zodat er geen krassen op zouden komen en dat ze een eventuele val zeker zouden overleven. Wel, sommige mensen zouden eenzelfde beschermlaag op hun duurdere interieur items ook wel kunnen appreciëren. Denk maar antieke kasten, marmeren werkbladen, … Helaas kunnen we ze niet zomaar in plastiek wikkelen, dat zou geen zicht zijn.

Maar nu is er een nieuwe coating, Belay genaamd, die je op tal van meubels kan aanbrengen om ze zo een beschermende laag te geven. Die laag beschermt je meubilair van slijtage en krassen, net zoals dat laagje op je telefoon. Handig! En wanneer dat laagje zelf al wat slijtage vertoont, kan je het makkelijk van je meubilair “pellen” en er weer een nieuw laagje op aanbrengen.

Belay werkt op hout, tegels, keramiek, aluminium en gladde steenopervlakken, dat somt ongeveer alle materialen op die je in huis hebt. Het is wel belangrijk dat de materialen niet poreus zijn, dus zeker niet gebruiken op staal of leder. Om het gebruiken, maak je eerst het betreffende oppervlak schoon, net alsof je echt zou schilderen met normale verf. Het is aangeraden om een of twee laagjes aan te brengen, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Na 24 uur moet het helemaal droog zijn.

LEES OOK:  Deze modulaire wand evolueert mee met je leven.

Belay bestaat in zowel transparante als gekleurde versies. Naast bescherming kan je dus ook je materialen een ander decoratief kleurtje geven. Naast de tien kleuren kan je ook kiezen voor een glanzende als matte finish. Momenteel is Belay enkel beschikbaar in Japan, maar wie weet verovert deze slimme oplossing binnenkort de wereld. Het goedje is helaas niet goedkoop, voor een fles tel je omgerekend zo’n 120 euro neer.

 

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Met deze zonnebril kan je livestreamen

Deze robot vouwt je kleren