Alle trend rapporten voor 2018? We hebben ze hier mooi opgelijst!

Inspiration overload gegarandeerd!

Photo by Ahmed Carter on Unsplash

We zijn midden januari, en het nieuwe jaar is op werkvlak ook al weer helemaal goed gestart. Nu de business weer op volle toeren draait, is het misschien geen slecht moment om de nieuwste trend rapporten van allerhande trend en consultancy agencies onder de loep te nemen. Vanaf december beginnen alle consultancy bureaus al met het publiceren van hun kijk op de wereld in 2018. Het goeie nieuws is dat er al heel wat content gewoon gratis op het wereldwijde web te vinden is. Nu, mid januari, is het uitgelezen moment om de balans eens op te maken en eens alle trend rapporten voor 2018 naast mekaar te leggen als goeie voorbereiding op het nieuwe jaar.

Hieronder de must reads die je een inzicht zullen geven in de nieuwste verwikkelingen in de consumer arena in 2018 (and beyond). 

 

JWT 100

Consultancy firma J. Walter Thomas Intelligence brengt elk jaar hun JWT 100 trend rapport uit, een hele interessante en visuele samenvatting van 100 ideeën die je zeker moet meenemen in 2018. Het rapport is opgesplitst in tal van thema’s en sectoren en zal je aan de hand van 100 cases en voorbeelden de belangrijkste pijlers meegeven. Het rapport is een van mijn favorieten, zowel qua content als fantastische vormgeving. 

jwt-trends-2018

Ontdek JWT 2018

 

Foresight Factory

Het Trending 2018 rapport van Foresight Company werd door Forbes als een van de beste trendrapporten gefeatured. Het mag dan ook zeker niet aan ons lijstje ontbreken. Zie hieronder de inhoud van hun rapport en de trends waar ze op focussen. Het rapport is uitgebreid en bevat tal van cases en aanbevelingen. 

LEES OOK:  Deze materialen zijn hot in 2018!

Ontdek Trending 2018

 

Trendwatching.com

Al jaar en dag een grote naam in het wereldje van de consumententrends. Naast een betalend jaarlijks rapport en premium service (met gigantische database), brengen ze geregeld interessante newsletters uit en delen ze enkele belangrijke trends voor het nieuwe jaar. 

Met A-commerce geven ze een beeld wat volgt op e-commerce en m-commerce. Hun tweede trend Assisted Development gaat over het nieuwe volwassen zijn. Met Virtual Companions zullen onze slimme toestellen en robots van assistenten naar levensgezellen evolueren. Wij zijn alvast benieuwd! Ontdek deze en de andere trends voor 2018 op hun website. 

Ontdek Trendwatching.com

 

Fjord Trends

Ook Accenture heeft een eigen trend departement. En ook hier krijg je een uitgebreid verslag van wat er ons in 2018 te wachten staat. We lijsten hier ook even de zeven trends op.Voor elk van de trends biedt Fjord een aantal aanbevelingen aan die je kan toepassen op jouw day-to-day business. Hieronder een overzicht van de trends die in hun rapport overkomen. 

fjord-trendrapport-2018

 

Ontdek Fjord trends 2018

 

Smarter with Gartner

Bij Gartner moeten we niet te veel uitleg bieden. Het bedrijf heeft een jarenlange expertise wanneer het komt op technologie trends. Elk jaar lanceren ze hun lijst met voornaamste trends in de categorieën Intelligent, Digital en Mesh. Bij Intelligent moeten we vooral rekening houden met AI foundations, Intelligent apps and analytics en Intelligent Things. Op Digital vlak ligt de focus dit jaar op Digital Twins, Cloud to the edge, Conversational platform en Immersive ExperienceMesh staat dit jaar dan weer in het teken van Blockchain, Event-Driven en Continuous Adaptive Risk and Trust.

Zie onderstaande infographic, of lees gewoon verder op de Smarter with Gartner website voor de laatste updates.

LEES OOK:  Ook de Sint houdt van gadgets

 

Ontdek Smarter with Gartner

 

Ericsson Consumer Lab

Ericsson brengt elk jaar ook een samenvatting van 10 key consumententrends uit. Hun focus ligt ook altijd op trends die erg met technologie verbonden zijn. Hun belangrijkste trends kan je hier op onderstaande infographic ontdekken. Met trends zoals Your body is the user interface en Augmented hearing zien we al enkele trends in de richting van slimme technologieën en IoT. Want ook wij willen wel graagHun rapport is gebaseerd op een grootschalig wereldwijd onderzoek met ruim 5000 respondenten.

trend 2018

Ontdek de 10 key consumer trends

 

Wijs trend rapport 2018

Belgisch digital agency Wijs brengt ook elk jaar een trendrapport uit waar ze een aantal experts aan het woord laten. Voor deze editie ging men te rade bij een aantal CEO’s van bedrijven zoals Torfs, KBC, Bpost, Medialaan, Proximus … om vanuit het oogpunt van ondernemerschap en customer experience te polsen naar de nieuwste trends. Een interessante read!

trendrapport-2018

Wijs trendrapport

 

Heel veel lectuur. Nu, de algemene conclusie: de wereld zal nog niet vergaan in 2018. 😉 Dit jaar dus nog meer robots, algoritmes en slimme producten, maar misschien ook wel weer een opmars van het analoge (denk aan al onze platenspelers van het afgelopen jaar). Zijn er interessante trendrapporten die we nog vergeten? Laat zeker na in de comments welke rapporten in dit lijstje thuis horen!

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze modulaire wand evolueert mee met je leven.

Deze vodka is gemaakt van afval