Dit uurwerk zit verstopt in een Parijse woning

Hoewel we meestal wel het uur aflezen van ons telefoonscherm, is het altijd leuk om een mooie klok in huis te hebben. Vandaag stellen we de City Clock van de Franse startup La Fabrique DIY voor. Op het eerste zicht zie je helemaal geen uurwerk, enkel een kunstwerkje dat een kleine charmante Parijse woning moet voorstellen. En jawel, in die woning zit een horloge verstopt. Bijzonder hier is dat de tijd wordt getoond via de verlichting in de ramen van dat typische Parijse huis. Het wordt wel even oefenen vooraleer je snel de tijd kan aflezen uit de ramen. Het zit namelijk zo: iedere verdieping staat voor een ander getal, terwijl de ramen van links naar rechts de verschillende posities van een digitale klok vertegenwoordigen. Hieronder een voorbeeld.

the-city-clock-horloge-2

Zo ontstaat een uurwerk dat enerzijds eenvoudig af te lezen is (eens je de logica snapt) en er anderzijds heel origineel uitziet. Een musthave voor fans van het romantische Parijs. De City Clock, die succesvol gelanceerd is op Kickstarter, is in verschillende versies verkrijgbaar: zo kan je kiezen voor de DIY versie (49 euro) die je zelf nog Ikea-gewijs met gids in elkaar moet zetten. Toch niet zo’n knutseltalent, dan kan je kiezen voor de versie die reeds gemonteerd is, die kost 90 euro.

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Duiken kan voortaan zonder zware flessen op je rug

The Pop up Hotel, kom tot rust in de natuur