Eet vellig met deze sensor voor voedselallergieën

Met deze gadgets kan jij je eten testen op voedselallergieën.

Het aantal mensen met een voedselallergie blijft stijgen. Bij het kopen van voedsel worden lettertjes op de etiketjes grondig gelezen op zoek naar dat ene gevreesde product. Misschien gebruiken ze wel de SmartWithFood app. Wanneer je zelf eten koopt en klaar maakt heb je nog enige vorm van controle. Deze valt echter weg wanneer je bij iemand iets gaat eten of op restaurant gaat. Obers verzekeren je dat er niks schadelijks in zit. Kennissen hebben zich uitgesloofd om er extra op te letten bij het koken. Een foutje is echter vlug gebeurd. De herinnering aan een slechte ervaring doet je al zweten bij de idee dat je op restaurant moet gaan.

Met Nima is dit verleden tijd. Nima is een slimme sensor die je eten test. Door een kleine hoeveelheid vloeistof of eten in de sensor te steken kan de machine jou eten scannen. Nima laat je dan weten of er gluten of pindanoten zijn gedetecteerd. Nima doet echter nog veel meer. De sensor deelt de data met een App zodat andere gebruikers weten dat dit restaurant veilig is om te gaan eten.

 

Het nadeel is dan weer dat Nima maar twee stoffen kan detecteren en dat je voor elk een aparte sensor nodig hebt. Gadgets of zogenaamde insideables die data bijhouden over je gezondheid en je gezond houden zijn een sterk groeiende trend in de Techwereld. Sensoren zoals Nima zullen in de toekomst te koop zijn met meer functies om je gezonder te houden en zo kan je met een gerust hart lekker gaan eten.

LEES OOK:  GoPro Karma Drone

Ontdek Nima

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zes biertjes tappen in tien seconden doe je zo

Haal een digitaal mechanisch bord in huis.