Deze waterijsjes moeten mensen sensibiliseren over watervervuiling

Drie studenten van de National Taiwan University of the Arts creëerden 100 ijslolly’s. Op zich niet zo speciaal zou je denken, maar niets is minder waar. Elke Pollution Popsicle bestaat namelijk uit vervuild water van Taiwanse meren, rivieren, stranden en havens. Met dit initiatief willen de studenten deze erge vorm van watervervuiling wat extra in beeld brengen.

polluted-water-popsicles-designboom-001

Deze niet-zo-smakelijke waterijsjes werden eerst ingevroren en dan later verpakt in een bijhorende verpakking dat hier ook speciaal voor ontwikkeld werd. Een mooi project dat het contrast tussen schoonheid en de problematiek van het milieu mooi aantoont.

polluted-water-popsicles-designboom-002

Elk waterijsje toont de verschrikkelijke vervuiling van het water. Wanneer je ze van ver ziet, denk je dat het kunstige ijsjes zijn. Dichtbij zie je wat er echt aan de hand is: troebel water met allerhande vuil zoals plastic, metaal, … in verwerkt. Ze zien er misschien wel kunstig uit, maar over de smaak hoeven we dus niet te dromen.

Er was al veel te doen om deze waterijsjes, ze hebben hun effect dus niet gemist. Door de nieuwste food trends te imiteren hebben ze een sterk statement gemaakt, zowel nationaal als internationaal. Een mooi initiatief dat hopelijk mensen meer bewust zal maken van impact van vervuiling op onze wereld.

LEES OOK:  De gehaktbal van morgen

polluted-water-popsicles-designboom-004

(h/t DesignBoom)

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bikesphere maakt fietsers meer zichtbaar door een cirkel van rood licht.

Maak je eigen Pinball machine