Weather Cube laat je op een nieuwe manier het weer ontdekken.

We krijgen elke dag een constante instroom van notificaties, berichtjes, trillingen, .. Éen van de gevolgen van de mobiele revolutie en bijhorende smartphones en allerhande wearables  en apps. “Zou hier ooit een einde aan komen” vragen we ons soms af? Een wereld zonder oplichtende telefoonschermen en trillende smartwatches? We hebben hier spijtig genoeg geen glazen bol ter beschikking, maar zien toch heel wat leuke concepten van designers en startups. Zo ook deze Weather Cube van designer Yu Zhuang. Hij gaat er van uit dat in de toekomst hoog technologische snufjes en functionaliteit wel eens plaats zouden durven maken voor belangrijkere dingen in ons leven, zoals onze mentale behoeften.

Als we zien hoe we de dag van vandaag het weer ontdekken, dan gebeurt dat vooral door het bekijken van onze weerapp, het lezen van de krant of gewoon op TV of computer. Maar wat als we het weer zouden kunnen voelen door onze zintuigen? Zo ontstond Weather Cube, een glazen kubus waarin je het weer van buiten kan zien. Jawel, de glazen kubus is in staat om via ultrasonische stralen en water het huidige weer te creëren. Een “kalme” box betekent dat het zonnig is, druppels betekenen regen, een golf betekent dat het winderig is en stoom betekent mist. Verder toont de kubus ook hoe laat het is en de temperatuur.

LEES OOK:  Deze modulaire muziekstudio past in je broekzak

Zie hieronder in de foto’s hoe je makkelijk het weer kan lezen in de Weather Cube.

 

wc_01 wc_02 wc_04 wc_03 wc_06 wc_07

 

 

En wat denken jullie van deze nieuwe manier van het weer “lezen”?

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

free-hug-sofa-4

Deze zetel heeft armen die je knuffelen

Mimi-Pet

Een Dachshund in je oren?