Rijden we binnenkort met autobanden waar geen lucht in zit?

Het wiel wordt alsmaar opnieuw uitgevonden in het laatste jaar. Denk maar aan de slimme autobanden van Pirelli die er volgend jaar aan zullen komen. Maar ook Michelin gaf zijn R&D team eind vorig jaar de opdracht om het wiel eens helemaal opnieuw uit te vinden. En dat deden ze, vooral met het milieu als focus. Want zowel de productie als het gebruik van autobanden is erg belastend voor het milieu, aangezien je van tijd tot tijd je banden moet laten vervangen en door het slijten van de banden microplastics in omloop gebracht worden.

Michelin-Airless-Tire-3

Milieuvriendelijk en zonder lucht

Met het nieuwste Visionary Concept Tire wil de bandenmaker een belangrijke stap zetten om het gebruik van banden een stuk duurzamer te maken. De innovatieve autoband is gefabriceerd met een 3D-printer en bestaat volledig uit afbreekbare materialen, zodat het niet erg is wanneer de slijtende microdeeltjes in het milieu terecht zouden komen.

Herinner je nog die Ever en Exo tires, die fietsbanden zonder lucht? Wel, ook deze autobanden bevatten geen lucht. Ze blijven mooi in vorm door hun ijzersterke innerlijke structuur, een van de voordelen van 3D printen. Ook wel cool en handig is dat je met een druk op de knop het profiel van de banden kan veranderen, bijvoorbeeld wanneer je door de sneeuw of harde regen moet rijden. Heel erg handig dus, dan heb je geen winter- en zomerbanden meer nodig, maar direct banden die het hele jaar door mee gaan.

LEES OOK:  Haal je tuin in huis met deze leuke designs voor je planten

Lees meer op Michelin

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koken voor dummies met deze kookposters van Ikea

Met deze fiets cruise je met twee door de stad