Ramen worden de nieuwe zonnepanelen

Misschien heb jij wel zonnepanelen op je dak staan die voor extra groene stroom zorgen. Er is een reden waarom zonnepanelen op je dak staan en niet in je tuin. Zonnepanelen dragen nu eenmaal niet bij aan de esthetiek van de woning en je wilt elke oppervlakte zo optimaal mogelijk gebruiken. Daarbij moeten de zonnepanelen natuurlijk in een zon rijk gebied staan.

Als gevolg zijn er niet veel locaties waar men zonnepanelen kan plaatsen en vooral niet in een druk bevolkt gebied. Denk maar aan steden met torenhoge gebouwen die een klein dakoppervlakte hebben in verhouding tot het gebouw.

Wat als ramen nu eens als zonnepanelen kunnen functioneren? Dit klinkt futuristisch maar wetenschappers zitten er dichter bij dan je denkt.

Collective Evolution  laat weten dat wetenschappers glas hebben ontwikkeld dat transparant is en zonne-energie omzet naar elektriciteit. Het glas laat licht door maar de UV stralen worden opgevangen door organische moleculen. Daarna worden ze door fotovoltaïsche cellen omgezet naar energie.

Helaas vangen de panelen nu nog maar 10% van de UV stralen op. Het zal echter niet lang meer duren vooraleer hele façades van gebouwen kunnen dienen als oppervlakte om groene stroom op te wekken. Je kan dan jouw ramen laten vervangen door deze doorzichtige zonnepanelen. Nu moet alleen de zon nog willen schijnen.

LEES OOK:  Kinderen kunnen nu hun eigen camera bouwen en programmeren

Kan je niet wachten? Dan kan je misschien opteren voor dit gordijnsysteem met ingebouwde zonnepanelen.

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze klok geeft de tijd en de kleur van de hemel weer

Een (vulkaan)explosie aan zakdoekjes