Zonnepanelen in je raamgordijnen

Na de zonnepanelen en de slimme dakpannen met ingebouwde zonnepanelen van Tesla is er nu een nieuwe coole manier om zelf zonne-energie op te slaan en zo je energiefactuur naar beneden te krijgen. Ze heten SolarGaps Solar Panel Window Blinds en eigenlijk zijn het gewoon raamgordijnen met ingebouwde zonnepanelen. Je kent wel van die raamgordijnen die bestaan uit heel wat horizontale latjes. Een cool systeem, want die latten zullen de zon tracken en zo hun positie aanpassen zodat ze zoveel mogelijk zonnestralen opvangen. Eens je ze geïnstalleerd hebt, hoef je ze enkel inpluggen en met je wi-fi verbinden. Vervolgens zullen ze al je apparaten in je woning van elektriciteit voorzien. Op de bijhorende app kan je ontdekken hoeveel groene energie je aan het opwekken bent. De makers beweren dat je je energiefactuur tot 70% kan doen dalen. Per vierkante meter raamoppervlakte kan de SolarGaps tot 100-150W hernieuwbare energie opwekken. Dat zou genoeg zijn om 30 LED lampen te voeden of 3 MacBooks van power te voorzien.

solargaps gif

Betaalbaar en makkelijk

Het is een budgetvriendelijke manier om zonne-energie op te slaan en te gebruiken in je woning, daar het systeem veel goedkoper is dan een aantal zonnepanelen op je dak. Ze werden echt gemaakt met de huurder in het achterhoofd, want het systeem is makkelijk te installeren en weer weg te halen. Net alsof je gewoon eens van gordijnsysteem verandert.

LEES OOK:  Bouw LEGO muren in huis

solargaps

Maar ook naar look toe, is het veel mooier. De panelen zijn bijna onzichtbaar geworden in je huis of appartement. Voor de kleinste set (81/91 cm x 91 cm) betaal je omgerekend 357 euro. De prijzen gaan tot omgerekend 4477 euro, hiervoor kan je op maat gemaakte SolarGaps laten maken tot een maximum oppervlakte van 10 vierkante meter.

 

Ontdek Solar Gaps

 

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De eerste slimme robotcamera voor je smartphone

Het nieuwste accessoire is een slimme handtas